Billig Husforsikring – Find den billigste husforsikring
Hvad er en husforsikring?
En husforsikring dækker selve din bolig og må altså ikke forveksles med indboforsikringen, der dækker de ting, du har i boligen. Den er ikke lovpligtig, men hvis du vil låne penge i boligen, kræver pengeinstitutter typisk, at du tegner en brandforsikring.
Husforsikringen består ofte af en brandforsikring og en række andre nyttige dækninger. Nogle selskaber kalder husforsikringen for villaforsikring, parcelhusforsikring, ejendomsforsikring, bygningsforsikring eller husejerforsikring, men der er tale om den samme type forsikring.
Sådan får du en billig husforsikring
Prisen på husforsikringer varierer meget fra selskab til selskab, så der kan være mange penge at spare ved at undersøge markedet.
Ni ud af ti brugere har sparet penge ved at skifte selskab i år. De sparede i gennemsnit 2.788 kroner efter at have benytte Findforsikring til at indhente tilbud på en husforsikring og eventuelt andre forsikringer.
[ff-subheaders]Ni ud af ti brugere har sparet penge ved at skifte sleskab i år.
De sparede i gennemsnit 2.788 kr. efter at have benyttet Findforsikring.[/ff-subheaders]
Når du bruger Findforsikring til at indhente tilbud, skal du kun indtaste dine forsikringsbehov én gang. Inden der er gået tre hverdage, bliver du kontaktet af tre forsikringsselskaber, der er interesseret i at få netop dig som kunde. Selskaberne ved, at de skal konkurrere med hinanden. Derfor får du de bedste priser.
Den billigste husforsikring er ikke nødvendigvis den bedste. Så når du har fået tilbuddene, skal du sammenligne pris og dækninger og vælge det tilbud, der passer bedst til dine behov. Det er gratis og uforpligtende at bruge Findforsikring, så du kan altid takke nej, hvis ingen af tilbuddene passer dig.
Hvad dækker en husforsikring?
Der er stor forskel på, hvad husforsikringen dækker fra selskab til selskab. Derfor skal du altid læse policen grundigt igennem og sørge for, at du har de dækninger, du har behov for.
Som udgangspunkt dækker forsikringen skader på huset, hvis de skyldes brand, storm, lyn, vand eller anden pludselig skade. Ofte har forsikringen også insekt- og svampedækning, glas- og sanitetsdækning samt dækning for skader på stikledninger og skjulte rør. Endelig omfatter forsikringen en husejeransvarsforsikring og en retshjælpsforsikring. Herunder følger en uddybning af forskellige almindelige dækninger:
Tilvalg og udvidet dækning
Hos nogle selskaber vil flere af de dækninger, der står nævnt ovenfor, være tilvalg til husforsikringens standarddækning. Mens andre selskaber har nogle af de tilvalg, der står nævnt nedenfor, som en del af deres standarddækning. Du skal altså være meget opmærksom på, hvad der er inkluderet, og hvad du skal vælge til, når du sammenligner husforsikringer fra forskellige selskaber.
Her følger en kort beskrivelse af tillæg til husforsikringen, som du kan vælge at tegne:
Hvad dækker en husforsikring ikke?
Der er en række tilfælde, hvor husforsikringen ikke dækker. Det er typisk, hvis skaden er sket over tid – som slid, rust og tæring – eller på grund af mangelfuld vedligeholdelse.
Forsikringen dækker ikke skader:
Herre i eget hus
Hvis der opstår en skade på grund af manglende eller mangelfuld vedligeholdelse, får du kun nedsat eller slet ingen erstatning. Derfor er det vigtigt, at du holder dit hus ved lige. Eksempelvis skal du:
- Male træværk eller behandle det med træbeskyttelse.
- Udskifte rådne, rustne, tærede, slidte og defekte dele på huset.
- Rense tagrender, afløb og lignende.
Hvis der alligevel opstår en skade, er det din pligt at forsøge at stoppe den og begrænse skaden mest muligt.
Husforsikring til ejerlejlighed, rækkehus og andelslejlighed
Selvom selskaberne kalder det hus- eller villaforsikring er det lige så relevant at tegne, hvis du bor i ejerlejlighed eller rækkehus.
En husforsikring i ejerlejlighed og rækkehuse sikrer, at du er dækket ind i forbindelse med uforudsete skader. Samtidig er det gerne billigere at forsikre en ejerlejlighed eller rækkehus end et helt hus.
Andelsforeninger har ofte en husforsikring for hele bygningen. Den dækker som regel husejeransvar, retshjælp, brand og anden bygningsbeskadigelse. Derudover kan husforsikringen også indeholde bestyrelsesansvar. Vi råder dig til at undersøge om din andelsforening har en husforsikring.
Hvis du synes ovenstående artikel var værd at læse og hjalp dig med at besvare dine spørgsmål, eller synes du rigtig godt om konceptet her på Findforsikring.dk, så må du rigtig gerne ”Synes godt om” vores side og dele den med dine venner og bekendte. Tak!